Taxatierapport voor uw woning

Voor een standaard- of gevalideerd taxatierapport bent u bij Woning Taxatie Zwolle aan het goede adres. Een taxatieraport voor uw woning moet gevalideerd worden door een validatie-instituut. Voor andere situaties volstaat een standaard taxatierapport.

Waarom een taxatierapport?

Zoals gezegd, zijn er verschillende situaties waarin u een taxatierapport nodig hebt. Bij de aankoop van een woning waarbij u een hypotheek afsluit, heeft u een gevalideerd taxatierapport nodig. Door de validatie van het taxatierapport hebben banken en hypotheekverstrekkers de zekerheid dat uw taxatierapport voldoet aan alle eisen en richtlijnen. Als u om een andere reden een taxatierapport nodig heeft, hoeft u geen gevalideerd taxatierapport op te vragen. Een standaard taxatierapport kunt u bijvoorbeeld gebruiken ter indicatie van de verkoopprijs van uw woning, ter indicatie van de meerprijs van uw woning na een verbouwing of voor het afsluiten van een verzekering.

De onderdelen van het taxatierapport

Een taxatierapport is opgebouwd uit verschillende onderdelen die samen de vrije verkoopwaarde van uw woning bepalen. U komt de volgende onderdelen tegen in het taxatierapport:

Taxatierapport aanvragen